7 tegn på at du er gravid

Hvad er de tidlige tegn på at man er gravid? Og er der nogle store tegn på kroppen når man lige er blevet gravid? Er der overhovedet nogle tidlige tegn på at du er gravid? Er du én af dem som går og undrer sig over tegnene på graviditet. 

7 tegn på at du er gravid

Tegn 1: Er din menstruation udeblevet?

Hvis du til daglig har en regelmæssig cyklus, så er dette et tegn på graviditet, hvis den er udeblevet i en uge eller mere. Man skal dog være opmærksom på, at en udeblivelse af menstruation ikke altid er et tegn på graviditet. En udebleven menstruation kan også skyldes stress, større vægttab eller øgning, træthed, sygdomme, p-piller og andre forstyrrelser for kroppen som hormonelle.  

Pletblødninger kan forekomme da æggene godt kan sætte sig fast, og derfor minder det meget om en menstruation, hvilket får mange til at tro at de ikke er gravide, selvom de i virkeligheden er det. 

Tegn 2: Har du morgenkvalme, eller generelt bare kvalme? 

En af de mest hyppige symptomer som man ofte møder under ens graviditet er morgenkvalmen. Morgenkvalmen opstår oftest mellem uge 2-12 i graviditeten, årsagen til kvalmen er på grund af at dit hormonindhold er blevet forhøjet. Nogle gravide døjer med morgenkvalme, men andre døjer med kvalme generelt. Der er dog nogle kvinder som er heldige, som ikke møder graviditetskvalmen på vejen.

Tegn 3: Anderledes madvaner

Graviditetskvalmen hænger nogle gange sammen med nye madvaner, da man pludselig ikke kan udstå lugten af sin yndlingsret eller mormors gode mad. Mad som du altid har elsket er pludselig ikke så fristende mere. Lugten af maden kan ofte sætte kvalmen i gang. 

Særlige madlyster er kendetegnet hos en gravid, og det er forskelligt fra kvinde til kvinde hvad der falder i sin smag under ens graviditet.

Tegn 4: Oplever du pludselig humørsvingninger

Dette symptom er nok den mændene frygter allermest, da nogle kvinder kan gå fra at være glad og normal til pludselig at få store raserianfald til herefter at bryde sammen med tårer. Når man er gravid så stiger kroppen hormonindhold kraftigt, hvilket derfor skyldes humørsvingninger. Flere kvinder oplever også nogenlunde samme humørsvingninger af menstruation, da det handler om kroppen hormonindholdet.

Tegn 5: Bemærker du hovedpine eller træthed?

Træthed og hovedpine er ofte hyppige symptomer på at man er gravid allerede fra start af. Tidligt i ens graviditet kan man mærke af man er mere træt end sædvanligt. Grunden til at man oplever træthed tidligt, er at kroppen oplever mange ændringer i begyndelse, hvilket betyder at kroppen arbejder på højtryk. Trætheden og hovedpinen hænger ofte sammen, da det kan skylden mangel på væske og søvn.

Tegn 6: Toiletture

En af de symptomer som man oftest ligger mærke til at de mange toiletbesøg, Det er forskelligt hvornår man oplever dette, det kan allerede starte efter en uge af gravidteten. Nogle oplever også at de bliver ømme i underlivet, hvis disse smerter fortsætter og bliver kraftigere, så er det vigtigt at man besøger en læge. 

Tegn 7: Ømme bryster

Mange kvinder oplever at deres bryster ændrer sig, og oftere i en tidlig periode. For nogle kvinder er ændringerne ved brysterne efterfulgt af ømhed og spændinger ved området. Grunden til at man får ømme bryster, er at hormonindholdet i kroppen stiger, samtidig med at brysterne begynder at forberede sig til at de skal til at amme. 

Det er langt fra alle kvinder som oplever alle disse symptomer, mens de er gravide. Og man kan sagtens være gravid, selvom man ikke kan relatere til nogle af symptomerne, og det betyder ikke at der er noget i vejen med ens graviditet. Det er dog vigtigt at opsummere at selvom man kan relatere til disse symptomer på en graviditet, så kan man ikke være sikker på at man er gravidDet er svært at tolke konkrete eksempler af symptomer af graviditet, da det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde. Nogle bemærker dem kraftigt, men andre overhovedet ikke bemærker dem, nogle har dem mange symptomer og mens andre ikke har den eneste. Derfor er den sikreste måde at finde ud af om man er gravid på er ikke at relatere til symptomerne, men derimod at tage en graviditetstest. For at kunne tage en graviditetstest som passer skal man vente ca. 1-2 uger efter den oprindelig menstruations periode, Selvom man har taget en graviditetstest hjemme, så bør man ringe til sin læge, for at få det bekræftet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *